Jelenlegi hely

Címlap » Hír archívum

2014.máj.

2014. május 13-án rendeztük meg iskolánk aulájában az alsós diákok részére meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését. Több mint száz rajz közül választotta ki a zsűri a díjazásra méltó alkotásokat. A díjakat Farkas Zsuzsanna projektmenedzser adta át.
Színvonalas alkotásáért könyvjutalomban és oklevélben részesült:

 

Varga Ádám 1.a
Dienes Noémi 1.b
Tusor Bianka Ilona 1.c
Vékony Titanilla 2.a
Kérdő Eszter 2.a
Herczegh Dorka 3.a
Bilibók Edina 3.a
Kasza Fanni 3.a
Juhász Lujza 3.b
Kiss Lili Viktória 3.c
Rubi Dóra 4.b
Czifra Lili 4.b
Szenti Noémi 4.b
Pócsi Evelin 4.c

2014. május 15-én került megrendezésre a Gyulai József Természettudományos Műhely szervezésében az Ifjú Természettudós Verseny. A megmérettetésen iskolánk 9-12. évfolyamos diákjai vettek részt, 6 fős csapatokban 6 természettudományos kísérletet, illetve vizsgálatot végeztek el. A csapatokban minden évfolyamot 2-2 diák képviselt, így a különböző évfolyamok ismeretei összeadódtak. A csapattagok közötti együttműködésnek, munkamegosztásnak köszönhetően szép eredmények születtek.

I. helyezett lett és az Élet és Tudomány c. folyóirat negyedéves előfizetését nyerte a Rakonczai Fanni, Halász Viktória, Nagy Ágnes, Mónus Fanni, Kiss Szimonetta, Ligorovics Márta által alkotott csapat.

II. helyezett lett és személyenként egy pendrive-ot nyert a Bajusz Emese, Mucsi Dalma, Sándor Nelly, Rakaczki Eszter, Goják Anna által alkotott csapat.

III.helyezett lett és az Élet és Tudomány c. folyóirat  egy hónapos előfizetését nyerte a Zaka Norbert, Bucsek Daniella, Kiss Izabella, Drenda Anett, Csényi Lívia, Szegedi Ágnes által alkotott csapat.

 Minden részt vevő emléklapot kapott.

 

 

KEDVES GIMNAZISTÁK!

A természettudományok iránt érdeklődő diákok számára csapatversenyt rendezünk Ifjú Természettudós címmel.

A verseny időpontja: 2014. május 15. 14 óra
A verseny helyszíne:
Gyulai József Természettudományos Műhely
A versenyen természettudományos kísérleteket és feladatokat kell leírás alapján elvégezni.

A versenyre minden osztályból 4 fő jelentkezését várjuk. A jelentkezők közül sorsolással alakítjuk ki a 6 fős csapatokat, egy csapatban minden évfolyamot 2 fő képvisel.

Jelentkezési határidő: 2014. május 9.
Jelentkezni a fizika tanárodnál kell.
Berger József (laborvezető)

 

Dr.Janáky Csaba SZTE: Kémikusok és a Napenergia

Nemrég tért haza az Egyesült Államokból dr. Janáky Csaba, a Szegedi Tudomány Egyetem Fizikai Kémiai Tanszékének tanársegédje, aki pénteken a Németh László Gimnázium és Általános Iskola önképző körének a Gyulai József Laborban tartott előadást a napenergiáról és a hasznosítással kapcsolatos környezetvédelmi kérdésekről is. Az előadóról az is kiderült, hogy a vásárhelyi művelődési központot eredetileg tervező idősebb Janáky István, és a felújítás terveit készítő Janáky fivérek családjának tagja. (Forrás: Promenád)

 
NLTÖK NLTÖK
 

2014. május 8-án délután került megrendezésre a Gyulai József Természettudományos Műhelyben az Ifjú Természetbúvár Verseny. A versenyen az 5. és 6. évfolyam osztályai vettek részt egy-egy három fős csapattal. A feladatok, illetve kísérletek a természettudományokhoz kapcsolódtak, azok megoldása együttműködést igényelt a csapattagoktól.

Májusi feladatsor, áprilisi feladatsor megoldása és az eredmények